Academisch bezoekersprogramma Verenigde Staten en Quebec

26 juni 2024

Eind 2023 ging er een gezamenlijke handelsmissie met Nederland en Vlaanderen door. Verschillende universiteiten werden onder het thema van halfgeleiders bezocht, zoals Arizona State University, Michigan University, Stanford en Purdue. De Vlaamse universiteiten zijn actieve partners in het onderzoek naar geavanceerde halfgeleidermaterialen en -technologieën, terwijl Vlaanderen en de VS beide wereldmarktleiders zijn in de halfgeleiderindustrie. Er is reeds veel samenwerking op dit vlak maar er is ook nog groeipotentieel.

Daarom wil DKBUZA d.m.v. een academisch bezoekersprogramma de internationaliseringsinspanningen van Vlaamse kennisinstellingen ondersteunen en de samenwerking met potentiële Amerikaanse en Quebecse partnerinstellingen impulsen geven.

Het bezoek van 10 juni tot en met 13 juni startte met een welkomstdiner om Vlaanderen en zijn halfgeleider-ecosysteem voor te stellen. In de drie volgende dagen stonden bezoeken aan Vlaamse universiteiten (KU Leuven, Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Hasselt) en IMEC op het programma, alsook een thematisch diner met captains of industry. Een paneldebat over internationale samenwerking vormde het sluitstuk van een intensieve week voor de 10 delegatieleden, afkomstig van verschillende universiteiten, nl. Arizona State University, Boston University, College of William & Mary, Columbia University, Purdue University, UMichigan, University of California, Irvine, University of Toronto and Washington State University.

Meer info is te vinden op deze pagina.

Gerelateerd nieuws

27 juni 2024

In de week van 27 mei 2024 nam VLUHR-i samen met 21 vertegenwoordigers van 10 Vlaamse hogeronderwijsinstellingen deel aan de 76ste editie van de jaarlijkse NAFSA conferentie in New Orleans.

Van 16 tot 19 juni leidde KHK Prinses Astrid van België, een economische zending naar het Koninkrijk Noorwegen. Een ruime ministeriële, economische en academische delegatie reisde mee naar Oslo om er het imago van België als aantrekkelijke partner te versterken.